Články se štítkem stromy:
Juniperus Umístění a pěstování Jalovce Jalovec je jehličnan, který se pěstuje jako konifera. Dorůstá do výšky od 0,5 do 10 metrů – podle druhu. Má modročerné bobule. Jehlice jsou šedozelené, zelené nebo modrozelené. Tvar jalovce je kuželovitý, kulovitý, plazivý. Jalovec
Acer Umístění a stříhání Javoru Javor je opadavý a tvoří v létě hustý plot. Je vhodný na větrná místa. Na metr je třeba vysázet 3 rostliny. Stříháme 3x do roka. Javor
Picea Umístění a pěstování Smrku Smrk ztepilý je běžně používán jako vánoční stromek. Zakrslé smrky patří k nejoblíbenějším koniferám. Smrk dorůstá do výšky od 1 do 15 metrů – podle druhu. Barva je zelená nebo ocelově modrá. Tvar je podle druhu – sloupovitý, hustý, kuželovitý… Druhy smrků Picea abies – smrk ztepilý Picea
Chamaecyparis Umístění a stříhání Cypřišku Cypřišek je stálezelený jehličnan. Nemá rád vlhko u kořenů. Odspodu může být holý. Dorůstá do výšky až 4 metry. Na metr vysazujeme 2 až 3 rostliny, stříháme 2x ročně. Cypřišek
Salix Umístění a stříhání Vrby Vrba rychle roste, proto potřebuje často stříhat. Plot z vrby je levný. Roste dobře na mokrých místech, kde se jiným dřevinám nedaří. Vysazujeme 4 rostliny na metr, stříháme 4x ročně. Dorůstá do výšky 3 metry. Vrba
Sázení ovocných stromků na balkoně Květináče by měly mít otvor pro odtok přebytečné vody. Na dno dáme cca 2 až 3 cm vrstvu hrubého písku nebo kamenné drtě. Silnější kořeny zkrátíme a rozložíme do květináče tak, aby se nedotýkaly stěn nádoby. Pak zasypeme zeminou cca 2 až 3 cm pod okraj květináče. Stromek zalijeme.
Abies Umístění a pěstování Jedle Jedle je jehličnan dorůstající do výšky až 20 metrů. Není náročná na půdu. Jedle má jehlice tupé se zářezem na konci, kdežto smrk má jehlice zaostřené. Nejznámější druhy jedlí – jedle bělokorá (Abies Alba) – jedle stříbrná (Abies procera) – jedle obrovská (Abies grandis) Jedle
Rhus coriaria Pěstování škumpy Škumpa koželužská je keř až 3 metry vysoký, rostoucí planě ve Středomoří a v jihovýchodní Asii. Použití škumpy Škumpa má velký význam v arabské kuchyni. Šťáva se používá k okyselení salátů a prášek ke kořenění různých pokrmů, především ryb. Můžeme jimi kořenit také dušenou drůbež, zeleninu a pečené maso.